Läs mer och följ Scorpio Rising i dessa kanaler:

9 oktober: Stormens öga

October 9, 2020

Hej alla! Hur mår ni? Har hösten hittills varit som ni anade? Min förhoppning att hinna uppdatera bloggdelen lite oftare har inte helt slagit igenom än, men jag är glad att ni hittat hit. Ni får mer än gärna kommentera vad ni längtar efter att läsa mer om så ska jag göra mitt bästa för att leverera. Fungerar sidan som ni vill? Saknar ni något? Är det lätt att hitta det ni söker?

Jag ville  ge en uppdatering på läget angående höstens alla stormar som jag skrivit om förut, och även de stormar som vi tagit med oss från i våras. Med Mars fortfarande retrograd i Väduren så är det mycket som känns som att bråka, jobba eller kämpa i motvind, och aggressioner kan ta lite vilken ovanlig form som helst. Ibland går de inåt i rena självattacker, och ibland kommer de ut i förvirrad passiv aggressivitet eller plötsliga utbrott. Något ni märkt av?

I Stenbocken har nu de tre jättarna börjat gå direkt allihopa. Saturnus, Pluto och Jupiter har alla lämnat sina retrograder, och är i olika fart på väg in i Vattumannen. Detta gör att de i olika takt återigen stöter ihop med Mars igen. Först ut hade vi Mars och Saturnus i en duell 29 september. Det här är två planeter som inte kan hålla igen när de möts, och en intensiv clash mellan is och eld blev det. Idag, 9 oktober, slåss Mars och Pluto om kontrollen, borrar ned hälarna och vägrar släppa taget. Sist ut för denna gång, den 19 oktober, bråkar Mars och Jupiter om vem som ska få mest. Det här gör att det varit väldigt känsliga tider för alla Stenbockar och Stenbocksascendenter, men också för er med planeter och aspekter i sena grader i kardinala tecken. Stora förändringar, tunga insikter, upplevd förlust av kontroll och omvälvande känslor har på olika sätt styrt livet. Här kan ni se var ni ska leta i er chart. Notera att det är graderna 18-26 som gäller just nu.

Situationen rent astrologiskt är på många sätt smärtsam just nu. Gamla strukturer och traditioner gör allt för att hålla oss kvar i sitt grepp, och för individer som är mer fritänkande eller spontana är det som att omvärlden har stelnat till en tjock massa. De som trivs med struktur och tradition har å sin sida kunnat ana att de gamla systemen faktiskt inte fungerar, att något är ruttet nånstans och påverkat hela bygget. Det är alltså en känslig tid för oss alla, och som jag varit inne på förut, en tid där vi behöver fundera över vad vi ser framför oss.

Jag vill också nämna en viktig händelse som väntar. Merkurius, som för tillfället befinner sig i Skorpionen och gräver fram bortglömd, gömd och djuplodande information, kommer den 14 oktober att börja gå retrograd, fram till den 3 november. Jag har skrivit om det här med hur lätt det är att missförstå retrograder i ett annat inlägg, men jag vill poängtera vikten av platsen där Merkurius väljer att stationera sig. Det är här Merkurius bromsar in, stannar upp, vänder om och investerar sin energi på ett nytt, bakvänt spår. Så just den 14 oktober, tillsammans med vändpunkten den 3 november, är väldigt avgörande. Varför detta just i år är lite extra slående återkommer jag till nedan.

Det är viktigt att komma ihåg att Merkurius i Skorpionen är envis och vill veta varje tänkbar hemlighet. Under sin retrograda dans kommer Merkurius också att den 28 oktober backa in i Vågen, där planeten kommer reda ut saker som befunnit sig i obalans eller skapat orättvisa. Under den perioden hamnar Merkurius också i skottgluggen för de tunga jättarna i Stenbocken, vilket innebär att informationen som kommer fram minst sagt kommer skapa konflikt. Det här, som pågår i början av november, kommer bli en tung och intensiv tid och aktivera ett slagfält som främst handlar om information och kommunikation. "Bråk på Twitter" är bara en underrubrik för vad som väntar. Tunga debattartiklar, krav på att ansvar ska tas av rätt person och interna utredningar kring vem som hemlighöll vad är spontana tankar kring vad som kan dyka upp.

Det är lätt att bli USA-fokuserad i vår verklighet, och jag vill inte vara en del av det egentligen, men eftersom det är en verklighet som vi lever i och påverkar oss alla så kan det vara värt att säga. Anledningen till att Merkurius stationering inför att gå direkt den 3 november är så intressant, samtidigt som den bombarderas av jättarna i Stenbocken, är att det är dagen för valet i USA. Jättarna i Stenbocken kämpar om makten kring samhällets struktur, och Merkurius, kommunikations- och budbärarplaneten, kommer inte vara på sitt mest hjälpsamma humör. Sist vi hade ett amerikanskt val samtidigt som Merkurius var retrograd var 2000. Nån som minns vad som hände då? Det här valet blir många gånger mer kaotiskt, och har väl redan visat prov på sig att vara det. Att Venus den 28 oktober går in i Vågen, där Venus trivs väldigt bra, är otroligt hjälpsamt och jag personligen hoppas på att det kan leda till något i längden lyckosamt.

På ett mer personligt plan vad gäller Merkurius retrograd den här gången så uppmanar jag er att kika lite på det hus som Skorpionen och Vågen bebor i er chart, oavsett hussystem, och vara uppmärksamma på vilken information som gömts undan och inte kommit fram där. Det är under den här perioden dags att gå till botten med den, och sedan vara förberedda på att kanske behöva bygga om en hel del i eran egen värld utifrån den. Vad säger ni om det här? Hur har hösten varit hittills? Jag hoppas ni tar hand om er, tar det lugnt och mår så bra ni bara kan.

Fler inlägg på bloggen

Eller se
arkivet

Kommentera inlägget

×
Hej! Undrar du hur astrologi funkar egentligen? Läs mer här!