Läs mer och följ Scorpio Rising i dessa kanaler:

Horoskop: Sommarastro 2020

June 19, 2020

Sommaren 2020 kan börja, och här har du hela sommarens horoskop. Glöm inte att självklart läsa horoskopet även för din ascendent. Veckans horoskop kommer att fortsätta publiceras varje vecka, men bloggdelen tar nu semester och återkommer till hösten. Du kan självklart fortsatt boka konsultationer även under sommaren. Ha en underbar sommar finingar!!

Väduren

Den här sommaren inleds med en hel del fokus på familj, kära Vädur, där du gärna håller dig i närheten av dem du känner dig allra tryggast och hemma med, och i många fall har något stort att fira. Ett nytt hem, en färdig renovering eller en ny medlem i släkten. När juni lider mot sitt slut börjar andra saker vakna hos dig dock, och framförallt är det energin som tar fart. Du blir mer och mer ditt allra mest aktiva jag, och är gärna den som hittar på saker för alla runt omkring dig att göra. Sommarstämningen sätts också igång i och med att du får tillbaka ett flirtigare öga, något som legat lite i dvala sedan mitten av maj. Nu är du däremot mer än redo för att flirta till både höger och vänster, men också för att överlag i din vardag hitta på njutiga saker i vardagen. Utflykter och påhitt av alla slag står högt på prioriteringslistan. I juli blir stämningen lite annorlunda, när det känns som att du kastas tillbaka till våren en aning och behöver fundera över framtiden. Beslut inför hösten och omarbetningar av vårens jobb kastas upp i luften och även om du inte fysiskt går till jobbet varje dag, så har du en hel del saker att ta ställning till, eller får en inblick i vad hösten kommer innebära. Det här kan även innebära planer kring var och hur du ska bo som du behöver ta tag i, och en och annan Vädur kommer vara i flyttagen i slutet av juli. Det här kan låta jobbigt och tråkigt som en sommarplan, men för med sig en inre lättnad som inte är dum att få känna en aning på. Augusti blir en intensiv månad av känslor. Lika mycket som du har lust, energi och njuter av sommaren så börjar verkligheten tränga sig på. Det är som att hösten börjar lite för tidigt för dig, och oavsett om du är nervös inför ett nytt jobb, en ny utbildning eller att gå tillbaka till något som du är van vid, så virvlar det runt mycket tankar kring vad hösten ska föra med sig. En och annan konflikt med en chef eller institution som du har att göra med kan bli aktuell och svida en del inför hösten. Tur att du har en trygg person hemma eller i din familj som stöttar dig. För den romantiska Väduren kan jobb eller skola slita dig ifrån en romans under mitten och slutet av augusti, vilket kan svida en del.


Oxen

En utflykt i juni blir guld värd, och även om du inte får träffa alla de du hoppas på, kära Oxen, så finns chansen att lära känna någon som kommer bli en viktig person i din vardag. Någon som du kan springa på i ditt kvarter och som kan lysa upp tillvaron. En romans är alltså högst möjlig, och inte minst med någon som visar sig finnas närmare än du tror. En granne, en kollega, en bekants bekant eller någon som jobbar i din närhet. Du kommer du under sommaren överlag att behöva fundera över en mer distanserad relation. Någon som bor långt bort, en resa du hoppades kunna göra som blivit inställd eller en kontakt med någon som du inte längre är fysiskt eller mentalt nära som du kan behöva dra dig undan ifrån alltmer. Det här är en relation eller ett område i ditt liv som ger dig en del stress, inte minst under juli, då det alltmer aktiveras att du behöver förhålla dig till någon du inte kan träffa eller en reda du inte kan göra. Det här kan också handla om en utbildning som inte kommer att kunna utföras som du hoppats, eller visar sig komma med en del utmaningar som du inte förutsett. Det ser ut som att du som Oxe är ovanligt frustrerad över just reserestriktioner. Oxen är inte känd för att vara på språng ut i världen, men i både juli och augusti är det som att det här är ett ständigt närvarande tema. Du kan också ha problem med institutioner och myndigheter som du väntar på beslut från. Det här stressar dig en hel del, i början av augusti kan du till och med ta ett radikalt beslut, högst ovanligt för dig, där du lägger om hela din vardag, framförallt vad gäller jobb och framtid. På det här sättet blir augusti lite turbulent, och du behöver lägga mycket mental kraft på att se till att framtiden blir som du vill. Samtidigt har du i din vardag personer som gör allt de kan för att stötta dig, men också för att se till att du hinner komma ut och njuta av sommaren och inte stirra dig blind på det som du hade hoppats skulle bli, eller besked du väntar på att få. Augusti för även med sig varmare romantiska vindar, som bär dig in i hösten. Kom bara ihåg att försöka ta det lugnt också, så att du inte jobbar iväg sommaren.


Tvillingarna

Sommaren inleds med en ekonomisk ljusning, kära Tvilling, som du kan ha väntat på lite extra länge. Det har överlag varit ett ganska strikt tryck på din ekonomi sedan 2018, och även om det inte varit någon panik så kan du nu få en tydligare bild av hur din ekonomiska framtid kommer se ut. Du känner dig överlag rik under sommaren, även om det inte alltid är just ekonomisk rikedom du upplever. Du kan lika mycket uppleva tacksamhet över andras roll i ditt liv och ditt eget hårda arbete under de senaste åren. Efter att ha varit lite introvert under delar av maj och juni får du också lite mer fart för att socialisera, flirta och överlag njuta av livet. Du dras gärna till nya grupper och sammanhang av vänner som växer sig starka nu, och alla de sociala frön som du sått slår ut i full blom nu. Just detta med delade tillgångar, gåvor du får av andra och att betala av skulder, få kontroll över inkomster och utgifter fortsätter att vara ett viktigt tema under juli. Det låter kanske inte som det festligaste av sommarteman, men det är en viktig pusselbit i hur din framtid ser ut, och en uppsamling av allt det du lärt dig om hur du kan förvalta dina egna tillgångar, som känns mer som ett bokslut än något du kommer behöva spendera mer tid på. Augusti inleds med ett tålamodsprov när du får information angående kommande studier, ett internationellt samarbete eller en resa som du eller någon som står dig nära står inför. Plötsliga förändringar skakar om alla planer nu, och gör det svårt att förstå vad som faktiskt gäller framöver. I övrigt är augusti en månad full av nöjen, utflykter och spontana upptåg av den allra bästa sorten, men håll ett öga på budgeten. Både det som kommer in och går ut kan behöva ses över när det kostar att ha roligt.

Kräftan

Sommaren är alltid en tid för dig där det känns som att du kommer hem, kära Kräfta. Den inleds med din födelsedag eller att ditt första hus aktiveras, och det i sig gör att det blir som ditt personliga nyår under sommarens första veckor. Det här året är den här känslan starkare än många andra år, och du inleder sommaren med flera stora, personliga triumfer. Vad du än samlar upp för skatter eller realiserar för drömmar nu, så står du inför ett nytt kapitel i livet som engagerar dig djupt, och gärna tillsammans med någon som står dig nära. Det finns mycket att fira nu. Samtidigt är det ganska mycket hårt jobb som väntar, och det här kommer du märka av när vi rör oss in i juli, där du plötsligt får fullt upp. Oavsett om du söker jobb, förbereder dig inför ett stort uppdrag eller har fler fysiska timmar på jobbet än vanligt så är det mycket att göra. Men fokus ligger fortsatt på en nära relation under juli. Kanske jobbar ni ihop och upplever hur lätt och energifyllt ni två jobba ihop, men det kan också gnistra och spraka en hel del kring en romantisk relation som hamnat i en del komplicerade omständigheter under våren. Nu får ni chansen att både slutföra något som ni är helt färdiga med, men också att öppna upp nya kapitel i er relation. Om ni behövt prata ut om saker under en lång tid så är det verkligen dags nu att rensa i det som varit tungt. Augusti blir en blandad månad där fokus hamnar en hel del på pengar och tillgångar, men där också lite större frågor om osäkerhet kan aktiveras, inte minst i relation till en vän. Se till att inte blanda pengar och vänskap nu, till exempel göra storslagna planer med vän som visar sig ha en annan uppfattning om vad saker får kosta än vad du har. Du kan också ha problem med att få ut rätt summor från myndigheter och instanser. Se också upp med att jobba för mycket i augusti. Du tog i ganska mycket redan under juli, men det är ju knappast meningen att du ska jobba hela sommaren. Försök dela upp ansvaret med någon annan. Du har nämligen fina chanser att ägna dig åt en sensommar romans och njuta av lite välförtjänt uppmärksamhet under sommarens sista veckor.


Lejonet

Du drar ned tempot och volymen ordentligt under sommarens första veckor, kära Lejon, och tar det så lugnt du bara kan. Ett litet socialt sug gör sig förvisso påmint, och du upptäcker gärna hur skönt det är att bara få ligga bredvid en vän i skuggan och snacka bort tid utan något som helst mål. För det är först i juli som du verkligen får upp farten igen, och börjar längta efter att det ska hända saker. Resor och diskussioner går varma, och inspiration kan komma från de mest oväntade håll. Det kommer också information och nyheter som aktiverar tankar på olika projekt som du inte kan hålla dig ifrån att plocka upp igen. I vissa fall är det inte bara med glädje du tar dig an saker, utan för att du är tvungen att rätta till saker som blivit fel i projekt du hållit på med länge. Det här kan göra att du går in i ett mode som har mer karaktären av att jobba lite på egen hand, att dra dig lite undan, och det här kan också gälla det Lejon som gått in hört för en viss typ av träning eller hälsorutin. Både ett och två Lejon kommer meditera sig igenom slutet av juni, medan andra sliter för att göra om och göra rätt i något som varit på tapeten att färdigställa i två år nu. Augusti inleds en aning skakigt när en relation darrar till. Nyheter kring din partners jobb, att den du bor med tänker flytta för en utbildning, eller att någon du jobbar nära vill hoppa på ett helt annat projekt gör att dina egna planer hamnar i gungning. Överlag blir augusti en snurrig månad, när du behöver balansera mellan dina egna övertygelser och idéer och en krass verklighet där du ständigt blir tvungen att putsa, fundera och förändra hur du jobbar med något. Se till att värna om hälsan under den här perioden, och att du får tillräckligt med lugn och ro och vila. Din vilja är stark, och när du ser problem som du vet att du kan hjälpa till att rätta till, är det svårt att inte vilja ge det ditt allt. Det är ingen romantisk högsommar, men under augusti har du, röran till trots, dina största chanser att stöta på oväntade sötnosar såväl som att ge en befintlig relation lite efterlängtad passion och spänning.

Jungfrun

En social inledning på sommaren ger dig himmelsk inspiration, kära Jungfru, och en eller flera vänskaper som känts skakiga under en period hamnar i ett helt nytt ljus. Ta in allt som du lär dig nu med största entusiasm, för det här är verkligen en magisk stund för dig och de som står dig nära. Det kommer sedan kännas lättare att jobba, lättare att vara kreativ, men också lättare att spendera pengar, så ha lite koll på plånboken - inte bara nu, utan hela sommaren. Det är lite extra lätt att känna för att nalla från sparkontot denna sommar. Men all den här inspirationen som kommer till dig gör livet lätt att leva under både juni och juli, även om det som kommer visar sig ha en tight anknytning till saker du sett förut. Du har fantastiska förutsättningar att träffa någon ny i början av juli, eller sätta igång med ett kreativt projekt som du hittills bara drömt om. Men, projekten kan visa sig vara nära besläktade med saker du redan gjort, och mönster i romanser som du trodde du lämnat bakom dig, och även om du tror att du är inne i något helt nytt så visar det sig att vissa typer av projekt och sötnosar helt enkelt inte färdiga med dig under den senare hälften av juli. Det här behöver inte vara dåligt alls, utan kan till och med kännas tryggt och vilsamt och ta udden av viss oro. Det blir också detta en otroligt social period, vilket du kan finna mycket njutning i. Men försök att hålla tempot lugnt, för i augusti blir det mer att göra än du egentligen hade tänkt dig. Vänskap och jobb mixas, och det blir allt svårare att dra gränser mellan de olika rollerna ni har i er relation. Oväntade händelser kastar tydligare ljus på ditt behov av trygghet och tydlighet mellan er. Det här är överlag en månad där du kommer behöva ha lite bättre koll på din energi och dina gränser. Genom att göra detta kan du lära känna dig själv och sidor av dig själv du inte haft kontakt med tidigare, vilket i sig gör att du börjar fundera kring ovannämnda projekt och romanser. Är du med den du vill vara med? Gör du det du vill lägga din tid och energi på? En vän hjälper dig se klart när du själv famlar en aning.

Vågen

Det ljusnar på jobbhimlen, kära Våg, och det är inte en dag för tidigt för dig. Ett projekt, uppdrag eller situation som kört hårt med dig närmar sig äntligen sitt slut, utan att för den skull ta slut. Sommaren inleds istället med att du får positiva besked som hjälper till att lösa upp rester av stress som hängt över dig i flera år. En inspirerad känsla som du sökt efter ett bra tag kommer på plats igen, men bäst av allt är att du också känner hur lättnaden kring jobb och vardagsfix lämnar utrymme för relationer. Och vad vore en Våg utan sina relationer. Hetta och passion, driv och längtan gör dig sällskap och är här för att stanna hela sommaren, för både nyförälskade och stabila. I juli når du ett delmål i ett hemprojekt som dragit ut länge på tiden, det har varit renoveringar, fix och flytt i ett par år nu, och det här kan också gälla dig som hjälpt någon i din familj med boendefrågor, eller dig som letat efter boende och jobb samtidigt. För det ena tycks föda det andra - sommaren andra strålande jobbnyheter kommer i mitten av juli, och det här är något som öppnar en dörr som inte känns obekant, men som ändå är ny. Du får chansen att använda det du kan på ett nytt, men för dig tryggt sätt, vilket är precis vad du behöver för att känna dig lugn på jobbet, efter ett par intensiva år. Det har inte sagts många ord om det romantiska läget för sommaren än, men i augusti börjar det hända saker. Det börjar tyvärr på en ansträngd ton, där avundsjuka, svartsjuka, triangeldraman och skuldkänslor spelar in, och även om du har starka känslor för en sötnos i ditt liv under månaden, så finns det saker som hindrar dig och den här personen att njuta av varandra. Det verkar som att någon av er har en komplicerade familjesituation eller som att ni båda har svårt att kunna träffas. Det som står i vägen mellan er påminner om hur våren varit överlag, så det kan vara så att det helt enkelt är detta med att hålla avstånd som gör det svårt för er att hitta rätt nivå ihop. Det kan också vara så att du blir intresserad av någon du jobbar eller bor ihop med, och att det helt enkelt är svårt att ta initiativ i den här situationen. Försök ha is i magen även om längtan är brutal.


Skorpionen

Det har pendlat en hel del mellan olika projekt och kanske lite för många bollar i luften samtidigt under de senaste åren, kära Skorpion, och sommaren inleds nu med att du äntligen kan välja att fokusera på enbart en av alla dessa, och det känns inte bara kul utan till och med inspirerande. Det här kan innebära allt från att du riktar in dig på studier, en resa eller att du allmänt plockar upp en livsfilosofi som känns rätt och låter dig själv landa i den. Samtidigt som det här är kul, är det också ett stort engagemang som krävs av dig personligen i det här jobbet, och du kommer märka att sommaren inte riktigt är lika lugn och avslappnad som den borde. Det som är skönt är att det är ett jämnare flöde i kassan, där framförallt dina besparingar mår bra. Dessutom kan du under senare delen av juni hitta en ljuv och njutbar spark i din relation till en sötnos som går på djupet lika mycket som den är lättsam och flirtig. Tillåt dig själv att verkligen låta hjärtat snurra lite i denna dans. Juli låter dig resa lika mycket som det är en månad av ständig aktivitet på alla plan, det är helt enkelt lite svårt att lägga ifrån sig jobbet denna sommar. Hur du än gör stöter du på tankar som rör sig i riktning av inspiration och projekt som du känner för att ta tag i. Du hamnar lätt i en längtan efter att testa en ny träningsform, eller verkligen excellera i den du håller på med. Relationer till syskon får nya former nu, och även om de ibland är ansträngda så har du mycket att lära här. Augusti kan bli en aning krävande, när månaden inleds med snabba förändringar i ditt hem, ofta gällande en nära relation eller en familjemedlem. Se upp med att flytta ihop med personer du inte känner nu. I övrigt blir slutet av sommaren bitvis helt underbart, med utrymme för rent magiska tillfällen, men här ryms också en del framtidsmöjligheter som sätter dina egna intressen och projekt på spel. Jobba inte på för hårt i onödan utan kom ihåg att ta pauser och bara njuta av sommarens slut mellan varven.

Skytten

Det har varit ett par år av intensiva svängningar i ekonomin, kära Skytt, där du har behövt städa upp, lägga om, ta stora beslut, investera och hantera. Den här inventeringen av tillgångar och ägodelar börjar allt tydligare att stabilisera sig, och det märker du sannerligen av i sommarens inledning. Men lika mycket som det här låter som att du tänker på din kassa, så handlar det här om att tänka i termer av vad du har, vad du behöver och vad du kan få. Det här temat kommer följa med dig under sommaren och även resten av året, och även om turbulensen kommer minska, så kommer du fortsatt bli påmind om dina egna behov i relation till vad du kan få av andra - både ekonomiskt och på djupare, existentiella plan. En sak du verkligen kan få är ett uppsving i ditt romantiska, kreativa liv. Här är det full fart framåt som gäller efter en ganska lång period av stiltje, och du har plötsligt fullt av energi att slösa på en sötnos, eller på ett projekt som du brinner för. Men kom ihåg att tänka på dig själv och dina behov i termer av begränsningar. Om inte du begränsar dig själv kanske andra gör det, oavsett vilket behöver du hitta rätt inställning för hur du ska få det du behöver. Juli understryker dessa teman tydligt, och du hamnar lätt i långa och djupa diskussioner som handlar mindre om det du brukar prata om, och är mer psykologiska djupgrävningar i vem du är, såväl som hur andra är och fungerar. En romans som blir väldigt fysiskt utforskande kan göra att du känner dig både rik och djupt rörd. Augusti dundrar in med en del oväntade inslag. Å ena sidan är du på ett otroligt utforskarhumör och har möjlighet att förverkliga drömmar och fylla på med inspiration. Men se upp med en resa som på pappret ser enkel och roande ut, men som i verkligheten kan bli mer jobb än nöje. Speciellt om den innefattar ett syskon kan du behöva fundera på om tiden verkligen är rätt för er två. Var också överlag lite försiktig den här månaden, för du bränner gärna på lite hårdare än du egentligen har ork till.

Stenbocken

Två intensiva år har öppnat dörrar och stängt kapitel för dig, kära Stenbock, och så många förändringar som tagit sig in i ditt liv på den här tiden hade för dig räckt för en hel livstid. Det har varit mycket, helt enkelt. Du har axlat så mycket ansvar att det är svårt att redogöra ens för dig själv kring allt du tagit tag i. Därför är det så skönt nu när sommaren kommer, att den inleds med att någon annan är redo att ge så mycket. En partner, romans, bästa vän finns där för dig nu och lyfter dig, peppar dig och firar dig. Det är tacksamt, för du behöver verkligen få känna av den där uppskattningen. Det är också den energin du behöver för att peppa upp dig att ta tag i allt det som händer i ditt hem. Det ser ut som att det är dags att rensa ut nämligen, och det gäller både din fysiska hemmiljö, såväl som i relationer. Om du bor med en eller flera vänner kan det vara dags att ta tag i saker som legat och stört ert länge, och även i familjerelationer blir det viktigt nu att lufta allt det som ingen orkat prata om. Men efter den långa våren har du en ocean av känslor som kommer ta tid att smälta, så lägg inte för mycket press på dig själv att kunna ens formulera vad du känner just nu. Juli börjar med en intressant personlig utveckling för dig, där du känner att du är färdig med något som länge varit ditt stora fokus. Nu kan du klappa dig själv på axeln och fira att du klarade det, vad det än är. Relationer står sedan i fokus under större delen av juli, och det här är på gott och ont. Å ena sidan betyder den här eller de här personerna allt för dig och era band är otroligt starka, även om ni bara känt varandra ett mycket kort tag. Å andra sidan är du ganska matt på att ständigt sätta dig själv åt sidan för att tillfredsställa andras behov, vilket du har väldigt lätt för att göra denna sommar. Rör dig varsamt i dessa relationella vatten för att inte utmatta dig själv. Augusti inleds tyvärr med ett ekonomiskt bakslag, när ett projekt som du brinner för slår bakut eller inte blir av. Det kan till och med vara så att din egna pepp inför projektet helt enkelt dör ut. Augusti blir därefter lite av en röra, där du får jobba ganska mycket med att få ordningen i hem- eller familjesituationen och samtidigt bearbeta känslor som bubblar upp i omgång efter omgång. Räkna med en del konflikter, och försök att reda ut dem så snabbt som möjligt.


Vattumannen

Du är en aning sliten, kära Vattuman, och även om du inte är ensam om det detta år, så har du svårt att veta vad du ska göra av dig själv. Det är som att saker dyker upp från ingenstans exakt hela tiden, och även när du tror att du vet exakt vad som gäller så blir det precis tvärtom, och du får lägga om dina planer. Det är inte direkt överraskningar som dyker upp, utan snarare är det som att du ständigt jobbar i motvind. Men vad det än är du jobbar med, så har du jobbat hårt och bra, och i början av sommaren kommer du se resultat. En livsstilsförändring ger resultat, och din vardag är på väg att bli ordentligt mycket lättare. Det här ger också utrymme för mer äventyr, fler påhitt, och inte minst rejält heta flirtar. Flirtutsikterna för din sommar är otroligt fina. Du verkar kunna hitta hetta lite överallt, och ibland kan det i sig göra saker lite… komiska. Även på jobbet finns hettan närvarande, och kan nästan bli oemotståndlig. Njut av detta, för juli blir på många sätt en rörig månad där du jobbar en del, behöver ta hand om andra och överlag känner dig lätt överväldigad av livet. Då behöver du dessa flirtiga, roliga, utforskande stunder som bara handlar om att vara i nuet och göra det som känns bra för dig. Se bara upp så att det som känns bra för dig inte är en vana som kan bli en ovana och dra iväg dig åt fel håll, vilket är en risk som finns denna aningens pressade sommar. Augusti till exempel, kan bli en sådan månad där du verkligen känner pressen. En plötslig händelse i ditt hem eller inom din familj gör att dina planer och ditt fokus behöver skifta ordentligt. Det här kan vara en viktig aha-upplevelse, så notera noga vad som händer för både dig och de runt omkring dig. Men den lustfyllda stämningen ligger kvar, och många Vattumän blir lite mer seriösa i en relation nu, och flyttar in den i sin vardag. Se bara upp för att ta för stora steg för snabbt, för du har lite svårt att komma i kontakt med dina djupare känslor nu. Se till att ta ordentliga marginaler av egentid innan du fattar stora beslut i relationer i slutet av augusti.


Fiskarna

En slags nyförälskelse ligger som en böljande mjukhet över din sommar, kära Fisk. Den kan handla om en ny person i ditt liv, såväl som ett projekt du inte kan sluta tänka på. Oavsett vilket så ser du världen med nyktra ögon och vill verkligen uppskatta varje sekund, varje minut. Att njuta så mycket kan kosta en del dock, och du går en period till mötes där du kommer bränna både energi och pengar, och detta håller i sig hela sommaren. Inte minst är det energin som tryter, och här kan du skatta dig lycklig över de människor du har omkring dig som stöttar och hjälper till. Vänner och personer som du delar intressen med kommer finnas där för dig sommaren genom när det blir tungt. I början av juli har du chansen att fira något stort för dina vänner, och i slutet av månaden aktiveras än en gång den här nyförälskade känslan som fanns med även i juni. Om du har haft svårt att prata med någon du dejtar så blir kommunikationen lättare nu. Många Fiskar kan också komma ännu närmare en vän nu, och känslor som är något mer än vänskap växer gärna fram. Augusti börjar tyvärr en aning oförutsägbart, och en konflikt med ett syskon, en granne eller någon i din vardag väger tungt nu. Om du gjort även kortare resplaner kan de plötsligt kastas om, och det är mängder av irritation i luften, såväl som i marken. Det här är en vibration som du inte trivs i. Sommarens sista månad kan bli lite kämpig överlag, där du förvisso har en del härliga stunder med vänner att se fram emot, men där du också har lite mer att göra än vad som vore idealt. Ett uppdrag som kan ge gott om pengar men kräver mycket jobb, alternativt en investering i något som är viktigt för din framtid tär lite nu. Se till att njuta av de stunder du har med de som betyder mest för maximal rekreation.

Fler inlägg på bloggen

Eller se
arkivet

Kommentera inlägget

×
Hej! Undrar du hur astrologi funkar egentligen? Läs mer här!